oudega.jpg oudegaasterbrekken.jpg WatersportbedrijfDeWerff-header3.jpg

Omgeving

Oudega (SWF) is een gezellig watersportdorp midden in het bekende Friese meren gebied.

Onze haven ligt direct aan het meer “de Oudegaaster brekken”, van waar u een open verbinding hebt naar de Fluessen of het Hegermeer, zonder bruggen! Ideaal om te zeilen!

Wilt u genieten van de mooie omgeving en het water? Huur dan een van de boten uit onze verhuurvloot.

 

Prachtige vaarroutes

De nieuwe elektrische vaarroutes naar Heeg en Bolsward zijn goed te bereiken vanuit onze haven. Deze routes lopen door een prachtig stukje natuur met kleine slootjes en poelen (je vaart tussen de koeien door). De routes zijn verkrijgbaar bij Watersportbedrijf De Werff.

Daarnaast is Oudega (SWF) een uitstekende startplaats voor kanoërs. U kunt natuurlijk ook bekende friese 11-steden plaatsen per kano of motorboot bezoeken zoals
Workum; bekend van het Jopie Huisman museum , Ylst ; met houtzaagmolen De Rat of Bolsward; met heerlijke (Friese) beerenburg.

Klik hier voor een waterkaart van de omgeving.

 

Poelenroute Heeg - Gaastmeer - Oudega

Komt u een dagje varen in Friesland? Dan is de Poelenroute zeker een aanrader! Vanuit Watersportbedrijf de Werff bent u direct op de Oudegaaster brekken en is hiermee het ideale startpunt voor de poelenroute.

Poelenroute-DeWerff-thumbnail

 Klik op de kaart voor een grote weergave

 

Zeilen in Friesland

Naast onze sloepen, kano's en een motorboot bent u bij ons ook aan het juiste adres voor een heerlijke dag zeilen! Wij verhuren ook polyvalken, Zestien kwadraten een Fox en optimisten voor de allerkleinsten.

Wilt u graag langer dan een dag zeilen, alles kan! Informeer naar de mogelijkheden.