IMG-20181117-WA0001.jpg IMG-20181117-WA0010.jpg WatersportbedrijfDeWerff-header1.jpg WatersportbedrijfDeWerff-header2.jpg WatersportbedrijfDeWerff-header3.jpg oudegaasterbrekken.jpg omgeving5.jpg BM.jpg

Over ons

Bart Westerhoff en Nienke Bink hebben dit prachtige bedrijf gelegen aan de Oudegaaster-brekken in 2018 overgenomen.

Watersport zit ons in het bloed en met Watersportbedrijf De Werff (voorheen Jachtwerf Bootsma) kunnen we ons werk en hobby heel goed combineren. We wonen naast de werf op ons zeilschip "Rehoboth" samen met onze kinderen Femke en Sil.

Wees welkom in onze haven, de deur staat altijd open voor een praatje of informatie.

Watersportbedrijf De Werff begon in de jaren zestig als Jachtwerf Bootsma in Blauwhuis.

De gebroeders Piet en Gerard Bootsma bouwden in hun werkplaats houten BM'ers (16m2). Deze 16m2`s werden verhuurd aan de zeilschool te Greonterp.

Omstreeks 1965 zijn de werkzaamheden uitgebreid met de bouw van een loods aan de Hoytemadyk in Oudega (SWF).
Deze loods werd gebouwd op het terrein van de voormalige melkfabriek die in de jaren zestig is afgebroken vanwege de modernisering.

Watersportbedrijf De Werff verhuurt nog steeds een authentieke houten (16m2) gebouwd op onze eigen werf. 
In de loop der jaren hebben we de verhuur uitgebreid met; polyvalken, kano`s, motorbootjes, een sloep, elektro-sloepen en een Fox 22.

Sinds het voorjaar van 2019 zijn hier ook elektro sloepen aan toegevoegd. Deze bootjes worden in eigen beheer en naar eigen idee afgebouwd voor de verhuur en verkoop.   

In 2019 hebben we besloten om onder een eigen naam het bedrijf voor te zetten: Watersportbedrijf De Werff